AKILLI OTOMOBILLER GELIYOR -I-

 

Akilli otomobiller geliyor Birbiriyle iletisim kuran, sürücüye ihtiyaç duymadan park edebilen araçlar hayal olmaktan çikiyor. Almanya'nin Hannover kentinde devam eden bilisim fuari CeBIT'te sadece bilisim ve teknoloji dünyasindaki yenilikler sergilenmiyor. Fuarda gelecegin otomobillerinde kullanilacak sistemler de tanitiliyor.

Dünyanin en büyük bilisim fuari CeBIT'te 7 numarali salona giren, adresi sasirdigini düsünebilir. Çünkü burasi aslinda bir otomobil fuarini andiriyor. Yedi numarali salonda büyüklü küçüklü otomobiller, kamyondan limuzine ve spor arabalara çesit çesit tasitlar yer aliyor. Ancak sergilenen tasitlarin kendisi degil. Asagi Saksonya eyaletinde yürütülen “Telematik” adli projenin baskani Hinrich Weis salonun özelligini söyle açikliyor: “Burada temelde akilli otomobiller sergileniyor. Örnegin baskalarini tehlikelere karsi uyarmak için otomobiller birbiri ile nasil iletisim kurabilir? Bu konuda enformasyon teknolojisine dayanan, kismen standart donanim haline gelen sistemler var. Otomobile monte edilen bu sistemler sürücüye sürüsün nasil daha ekonomik ve güvenli hale getirilebilecegi konusunda ek bilgiler veriyor.

Gelecegin otomobilleri

Ancak çagimizda sürüs verimli ve güvenli oldugu kadar, çevreye duyarli da olmak zorunda. Bu da ancak enformasyon teknolojilerinin sundugu yeni olanaklarla mümkün. Hannover Üniversitesi Komünikasyon Teknolojisi Enstitüsü'nden Henrik Schumacher gelecegin otomobillerinde yer alacak özellikleri söyle anlatiyor: “Örnegin 'car to car' adli otomobiller arasinda dogrudan  iletisim kurulmasina olanak saglayacak bir sistem düsünüyoruz. Üzerinde çalistigimiz bir diger sistem ise otomobille altyapi arasinda iletisim. Yani yol aginin kritik bölgelerine, örnegin kavsaklara yerlestirilecek altyapi unsurlari ile mevcut trafik ve yol durumu konusunda bilgi aktarilacak. Bu unsurlar kismen, diger araçlardan da mevcut yol durumuyla ilgili veriler toplayabilecek.”

5,9 GHz gücünde baglanti

Hernik Schumacher'in uzmanlik alani bu teknolojinin sehir içinde kullanimi. Zira otobanlardan çok daha karmasik bir yapiya sahip olan sehir içlerinde otomobillerin kablosuz baglanti araciligiyla birbiriyle iletisime geçmesini zorlastiran çok engel  bulunuyor. Schumacher, güçlü bir ag baglantisi ile bu sorunlarin asilabilecegi görüsünde. Uzman, “Bu asamada Avrupa standardizasyon sürecinde bulunan yeni bir teknolojiyi dikkate aliyoruz. Ilk örnekler hazir. Burada söz konusu olan kablosuz internet baglantisi. 5,9 GHz gücünde baglanti kurulacak ve gerçekten de korunakli bir bant kullaniliyor olacak. Bu bant Avrupa Birligi ilgili kurumlarinca ileriki kullanim için ayirtilmis durumda" diyor.

 Bu arada Avrupa Birligi baska bir standardizasyon süreci daha izliyor. Buna göre, 2014 yilindan itibaren trafige çikacak bütün yeni araçlar, özel bir acil arama sistemine sahip olacak. Buna simdiden bir isim de verildi: e-call. E-call üzerine çalismalar yapan ATX sirketinden Sascha Berg bu yeni teknolojinin özellikle kaza anlarinda can kurtarabilecegini belirtiyor: “Bence, acil arama sisteminin ilk büyük avantaji insan hayatinin kurtarilmasi. Geçmiste bu tür bir teknolojiye sahip olmanin mantikli oldugunu defalarca ispatladik. Agir kazalar gibi durumlarda bu sayede hayat kurtarmamiz mümkün oldu.”

Hürriyet Video'larini izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tiklayiniz!!!
     
AKILLI OTOMOBILLER GELIYOR -II -

Amerikali arastirmacilar, insan müdahalesi olmadan çalisabilecek otomobillerin 2030'da piyasaya çikabilecegini düsünüyor.

Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi profesörlerinden Sebastian Thrun, Amerikan Bilimsel Ilerleme Derneginin yillik konferansindaki konusmasinda, bu araçlarin ilk prototiplerinin gelecek Kasim ayinda Amerikan Ileri Savunma Arastirma Projeleri Kurumunun (DARPA) bir yarismasinda denenecegini söyledi.

Thrun, asmalari gereken en büyük zorlugun, otomobilleri sadece çevre kosullarina tepki verebilecek sekilde degil, çevrelerini anlayarak önceden harekete geçecek sekilde programlamak oldugunu belirtti.
Thrun'un da dahil oldugu Stanford Üniversitesi ekibinin tasarladigi ve DARPA'nin yarismasina katilacak "junior" adi verilen Volkswagen marka otomobilin direksiyonu, gaz pedali ve frenleri, bir bilgisayar tarafindan kontrol edilebilecek hale getirildi. "Junior"un tamponlarina lazer eklendi ve araç radar ve GPS sistemiyle donatildi.

Sebastian Thrun'a göre, yapay zeka konusunda elde edilen gelismeler 2030'da kendi baslarina hareket edebilecek otomobillerin üretilmesine imkan saglayacak.

Thrun, "Bugünkü araçlar insan müdahalesi olmadan 150 kilometre mesafe katedecek durumda. 2010 yilinda bu mesafenin 1500 kilometreye 2020'de ise 1,5 milyon kilometreye çikacagini düsünüyoruz. 2030 yilinda da bu akilli araçlar tüm yollari egemenlikleri altina alacak" dedi.

Bu araçlarin özellikle körlere, yaslilara ve çocuklara faydasi olacagini kaydeden Thrun, araçlardan askeri alanda da faydalanilabilecegini, bu araçlarin Irak gibi çatismalarin yogun oldugu bölgelerde çok kisinin hayatini kurtarabilecegini belirtti.